Известие

Collapse
No announcement yet.

Щракане на вратата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Blade
    При мен се оказа, че е от два болта, които се бяха разхлабили и при отваряне на вратата пластинката се удряше доста силно и имах чувството, че ще се разпадне. Стегнах ги здраво и сега няма проблеми
    Това звучи да е било решението на проблема при мене, за да стане толкова бързо (нищо не се сваля).
    Alfa 145 1.6 TS 16V '99
    Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Интересни сплави са използвали италианците. При мен се беше счупило едното ухо на стойката за бобините, без да се забелязва наличие на напрежение в материала при завиване на болтовете на тази стойка.
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97
      За мерси, не ме търси!

Comment

От известно време и моята врата щрака доста зле. Днеска реших да я отворя - след като прочетох тая тема бях сигурен , че и при мен го има тоя проблем. Не знам как е при 145/6 ,но аз на 155 не можах да го извадя механизма. Развих му болтовете ,но си остана във вратата. Огледах го - здрав си е. По-голяма мъка ми беше да го наместя обратно на позиция за завинтване - ужас. Щракането явно е от щифта, който е от страната на колата. Преди време оригиналния се счупи и сложих винт на негово място. Сега резбата на винта се е замазала и има луфт.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Както колегата Blade, сподели за болтовете и при мен се оказа съвсем същото. Просто двата болта се бяха развили, затегнах ги със един шестограм и всичко заспа ....
          146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Първоначално публикувано от Mury
            Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат

и аз на бравто имах този проблем и с малко притягане и смазване се оправи добре, че щишта не трябваше да се сменя инак щеше да стане приключение
            Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
            FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
            sigpic

Comment

При мен проблема е,че не само не щрака,ами нямам никакъв звук при отваряне на вратата.Липсва ми междинно и крайно заступоряване на вратата...някой със същия проблем ?
              Alfa Romeo 145...+5

Comment

И аз съм така с вратата на боксера. Нещо е счупено май, ама как ли се оправя
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Еми тва е втора фаза след щракането Просто вече са счупени и двете ушета на обтегача. На първа страница на темата е показано как се оправя.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

същия проблем от няколко дена и при мене,имам чувството че ще се откачи вратата като я отварям,тея дни се захващам и ас със разглобяване и заваряне,освен ако не намеря в някоя морга,защотото такива ограничители почти няма чисто нови,а ако има цената им била към 35-40лв. разбрах.
                    Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

работата се оправи за 5мин. затегнах болтовете които бяха много разхлабени и спря да щрака.Затваря се като хладилник :P
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                        Проблема е в щифта на обтегача който се намира на колонката-изтъркват се и започват да прескачат
                        Това е проблема!
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Просто си затегнете болтовете на пантите на вратите. Нищо повече
                          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

И аз преди месец два се сблъсках с този проблем. Спирам отварям си вратата и едно изщракване. После, когато отварях и затварях, вратата чукаше леко. Реших, че е от болтовете и аз, но се оказа,че ухото, което държи ограничителя към вратата явно се е спукало. След като позавих болтовете направо се откъсна едното ухо и започна такова щракане,че страх да те хване . Извадих го, заварих го, понаместих го с чука ,че избяга леко междуосовото и тръгнах да го слагам пак. Тоя път ново двайсет - при затягане на болтовете едната резба на ухото превъртя.Материала е сравнително мек,а и дължината на навитата резба в ухото е много малка..та така. Пак свалих всичко и този път заварих по една гайка зад двата отвора на всяко ухо. Така вече всичко си дойде на мястото и вратата се затваря и отваря като нова.

Та като съвет ,ако ви се налижи да заварявате ухо и вие, може предварително да си му капнете по две гайки отзад,за всеки случай.

Иначе относно цената - когато питах в магазините ми казаха 30-35 лева, но трябваше да чакам доставка от Италия един месец. Отидох в морга ,където имаше 145-ца и там ми искаха пак толкова, при положение,че въобще не се знае това като го сложа няма ли да изтрака още на деня. Та реших да си я правя и да ви кажа не съжалявам - стана доста по-здрава от оригиналното изпълнение.
                            97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                            02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                            Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

И аз като я взех моята кола вратата ми шракаше много силно и то два пъти като я отворяш. Затегнах малко болтовете и пак си шракаше, никакъв резултат. И така една седмица и се оправи сама няма го вече това шракане. Но сега нямам междинен и краен ограничител, което е малко кофти, някой ако може да каже как се оправя това какво трябва да се смени.
                              sigpicAlfa Romeo 145, 1.4 TSpark, OZ Racing Rims + Momo tuning
                              Alfa Romeo 166, 2.0 TSpark

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                и при мен едно време на мареата беше така последва смяна на щифта и се оправи
                                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                                www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Working...
                                X